Gândiți-vă pentru un moment la motivele pentru care studiați această unitate.

Thesis & Dissertation Editing Services - Capstone Editing

Poate pentru că nu înțelegi ce se așteaptă de la tine în sarcinile tale sau pentru că nu ești clar cum să te îmbunătățești? Care sunt sentimentele tale despre abilitățile tale de scris? Ce experiență anterioară ați avut (dacă ați avut) în scrierea de eseuri sau rapoarte?

Ați fi de acord cu următoarele afirmații? O însărcinare:

(a) îmi oferă ocazia să mă gândesc la diferite model lucrare de disertatie puncte de vedere sau perspective;

(b) mă ajută să ajung la o mai bună înțelegere personală a teoriilor și conceptelor importante; să interiorizeze cunoștințele și ideile, „făcându-le ale mele”;

(c) se bazează pe capacitatea mea de a analiza și aplica idei noi;

(d) îmi permite să obțin feedback de la tutorele meu și sfaturi despre cum să mă îmbunătățesc;

(e) ajută la unirea cursului și îmi permite să-mi verific progresul.

Temele nu sunt doar despre a produce ceva care să-ți mulțumească profesorul și să obții note bune, nici despre a muta fragmente de material de curs într-o formă ușor diferită. Procesul de scriere este o parte integrantă a dezvoltării dumneavoastră personale de învățare, îmbunătățindu-vă abilitățile și înțelegerea domeniului subiectului.

Răspunsurile dumneavoastră la aceste întrebări vor depinde de tipul de temă pe care vi se cere să o scrieți și de sfaturile sau îndrumările oferite pentru respectiva temă sau pentru curs, în general. Tutorul dumneavoastră vă va putea ajuta dacă nu sunteți sigur.

Ne vom concentra aici pe două forme, raportul și eseul.

Să ne uităm mai întâi la rapoarte.

Notați în Jurnalul de învățare care este scopul pe care îl considerați a fi scopul unui raport.

Răspunsul dvs. poate depinde foarte mult de subiectul pe care îl studiați și, din nou, vă recomandăm să vă referiți la orice notă de orientare pe care este posibil să le fi primit. În esență, un raport poate fi simplificat în trei principii generale:

Cum sa făcut?

  • De ce sa făcut?
  • Ce înseamnă?

Odată ce sunteți clar în mintea dumneavoastră cu privire la aceste întrebări în legătură cu o anumită sarcină, veți fi în măsură să vă gândiți cum să procedați cel mai bine pentru a le răspunde.

Notați în Jurnalul dvs. de învățare ceea ce considerați a fi scopul unui eseu.

Michel de Montaigne, un filozof francez, a dezvoltat forma eseului în secolul al XVI-lea. Termenul în sine derivă din cuvântul francez essai care înseamnă „testare” sau „încercare”. Scopul a fost (și rămâne):

Pentru a încerca sau a testa o propunere sau idei în contextul altor gânditori și în lumina experienței și a judecății personale.

Pe vremea lui Montaigne, ideea de a aplica evaluarea personală asupra problemelor, mai degrabă decât a deferi la autoritate, era destul de revoluționară.

Eseul ar trebui să ghideze cititorul de la problema(ele) ridicată(e) în titlu până la o concluzie, dezvoltând o linie de gândire clară și logică, astfel încât cititorul să nu fie abătut de puncte care nu sunt direct relevante. În mod normal, este sub formă de proză continuă, folosind paragrafe, dar probabil fără titluri sau numere. Aceasta înseamnă că, deși eseul poate fi împărțit în paragrafe, în general, scrierea curge fără întrerupere.

Un eseu are nevoie de:

  • o introducere, care să spună cititorului despre ce este vorba în eseu;
  • un corp principal, care conține „carnea” eseului, în care vă conturați punctul de vedere particular, demonstrând în același timp conștientizarea altor perspective sau interpretări;
  • o concluzie, care rezumă conținutul eseului în mod clar și concis.

În general, un raport bun este unul pe care nu trebuie să-l recitiți, este clar și informațiile pe care le conține sunt ușor de găsit. Structura este destul de rigidă, de obicei împărțită în secțiuni, probabil cu subtitluri, fiecare îndeplinind o sarcină foarte specifică. De exemplu, un raport științific va fi un raport structurat al unei investigații sau experiment pe care l-ați efectuat, în timp ce un raport de afaceri vă poate cere să vă imaginați că faceți recomandări șefului sau colegilor pentru un anumit curs de acțiune. Trebuie să depuneți eforturi pentru relevanță și concizie, iar raportul dvs. ar trebui să se desfășoare într-un mod logic și ordonat.